Cum să atribuiți un domeniu la server în Panoul de client?

Prin intermediul Panoului de Client ionos.ro, puteți atribui serverului: un domeniu înregistrat în ionos.ro sau un domeniu extern (plătit la un alt operator). După ce ați atribuit domeniul, îl veți putea utiliza, de exemplu atunci când construiți un site web sau când creați căsuțe de poștă electronică cu adresa de domeniu.

Înainte de a atribui un domeniu extern la un server sau la o gazdă, domeniul trebuie adăugat la Panoul de Client ionos.ro.

IMPORTANT! Înainte de a începe delegarea domeniului la ionos.ro, acesta trebuie adăugat înainte la Panoul de Client ionos.ro. După adăugarea unui domeniu extern, veți afla adresele serverelor DNS ionos.ro, la care trebuie delegat domeniul prin intermediul panoului de administrare al operatorului extern. Numai după adăugarea domeniului extern la Panoul de Client ionos.ro, va deveni posibilă delegarea acestuia pe serverele DNS ionos.ro corespunzătoare.

Cum să atribuiți un domeniu la server?
Conceptul de server utilizat în aceste instrucțiuni poate însemna: găzduire, găzduire WordPress, creator Click Web, eMagazin sau un alt serviciu, la care poate fi atribuit un domeniu.

 1. Conectați-vă la Panoul de Client ionos.ro.
  Faceți clic aici pentru a afla cum să vă conectați.
 2. Faceți clic pe secțiunea: Servicii WWW, care se află în partea stângă a ecranului.
 3. Lângă serverul selectat, faceți clic pe: Opțiuni -> Alocare domeniu
  înainte de alocarea unui domeniu (înregistrat și plătit în ionos.ro), merită verificat în secțiunea Domenii, dacă nu este deja atribuit unui alt serviciu,
  înainte de alocarea la server a unui domeniu extern (adică plătit la un alt operator), domeniul trebuie adăugat la Panoul de Client ionos.ro.
 4. Formularul de atribuire a domeniului va fi afișat pe ecran. Selectați domeniul, pe care doriți să îl atribuiți acestui server.
 5. Dacă în momentul de față nu aveți nevoie să direcționați domeniul spre un folder sau să efectuați redirecționări de e-mail, faceți clic pe butonul Trimite pentru a atribui domeniul la serverul selectat.

Domeniul atribuit în acest mod poate fi folosit, printre altele, pentru a crea căsuțe de poștă electronică. Dacă doriți să citiți mai multe despre setările de redirecționare www sau redirecționare de e-mail în domeniu, treceți la următoarea parte a articolului.

Cum să atribuiți un domeniu la server (pentru utilizatorii avansați)?
Conceptul de server utilizat în aceste instrucțiuni poate însemna: găzduire, găzduire WordPress, creator Click Web, eMagazin sau un alt serviciu, la care poate fi atribuit un domeniu.

 1. Conectați-vă la Panoul de Client ionos.ro.
  Faceți clic aici pentru a afla cum să vă conectați.
 2. Faceți clic pe secțiunea: Servicii WWW, care se află în partea stângă a ecranului.
  Panoul de Client ionos.ro – Selectați secțiunea Meniu a Serviciului WWW
 3. Lângă serverul selectat, faceți clic pe: Opțiuni -> Alocați domeniul pentru a porni procesul de atribuire a domeniului.
  Panoul de Client ionos.ro – Servicii WWW – Server – Opțiuni – Selectați opțiunea Alocați domeniul
  Înainte de alocarea la server a unui domeniu extern (adică plătit la un alt operator), domeniul trebuie adăugat la Panoul de Client ionos.ro.
 4. Formularul de atribuire a domeniului va fi afișat pe ecran. La început, selectați domeniul, pe care doriți să îl alocați acestui server.
  Panoul de Client ionos.ro – Servicii WWW – Server – Opțiuni – Alocați domeniul – Selectați un domeniu din listă
 5. În secțiunea: Redirecționarea domeniului, puteți alege tipul de redirecționare a domeniului: Panoul de Client ionos.ro – Servicii WWW – Server – Opțiuni – Alocare domeniu – Redirecționare domeniu – Selectați tipul de redirecționare a domeniului
  Dezactivat – fără redirecționare.
  URL – dacă doriți să creați o înregistrare CNAME și să direcționați tot traficul din domeniu la adresa gazdă dată. De asemenea, puteți să indicați o pagină web existentă pe Internet – puteți să introduceți adresa unui site web pentru redirecționare (de ex. http://paginamea.ro/index.html). Citiți mai multe despre redirecționarea adreselor URL (după cadru) pe serverele Apache.
  Subfolder cu separarea site-ului – selectați această opțiune dacă aveți multe site-uri WWW. Acest lucru va izola domeniul de celelalte (această funcție se numește „chroot”). Separarea site-ului crește securitatea fișierelor publicate în folderul respectiv.
  Subfolder fără separarea site-ului – selectați această opțiune dacă aveți fișiere partajate între mai multe domenii. Dezactivarea separării site-ului rezolvă inconveniențele legate de unele CMS-uri.
  301 la un domeniu extern – Redirecționarea 301 este o modalitate de redirecționare a unui utilizator de la o adresă URL la alta (de ex. aflată pe un server extern sau aflată pe același server, dar într-o altă locație). Aceasta este cea mai bună soluție din punctul de vedere al poziționării unui anumit site în motoarele de căutare.
  Mai multe informații despre redirecționarea de tip 301
  Înregistrarea A – dacă doriți să direcționați tot traficul din domeniu către serverele operatorului extern (altul decât beta.ionos.ro), selectați această opțiune și introduceți adresa IP a serverului operatorului extern. Selectați această opțiune, atunci când doriți să utilizați pe ionos.ro numai poșta e-mail și să aveți un domeniu parcat pe server, iar celălalte servicii, cum ar fi pagina WWW, să fie deservite de serverele operatorului extern.
 6. Când atribuiți un domeniu pentru găzduire, puteți bifa opțiunea: Creează o înregistrare CNAME de tip Wildcard. Acest lucru va crea o înregistrare CNAME sub forma: *.domeniu.ro, care va fi, printre altele, responsabilă pentru redirecționarea traficului de la subdomeniile inexistente către domeniul principal.
 7. În secțiunea: Redirecționarea poștei, puteți redirecționa mesajele e-mail, care sosesc la adresa domeniului dvs. Modificați setările de redirecționare a poștei dacă nu doriți ca mesajele e-mail să sosească la site-ul de găzduire din ionos.ro. În partea de jos puteți schimba și setările funcției „Catch-All”.
  Panoul de Client ionos.ro – Servicii web – Server – Optiuni – Alocare domeniu – Redirecționare e-mail – Modificați setările de redirecționare a poștei e-mail, dacă nu doriți ca mesajele e-mail să sosească la site-ul găzduit pe ionos.ro
  Pentru a schimba redirecționarea poștei e-mail, selectați tipul de redirecționare. Mai departe, în câmpul de mai jos, numit: Redirecționarea poștei, introduceți valoarea suplimentară pentru tipul de redirecționare indicat.
  Adresa de e-mail – după selectarea acestui tip de redirecționare a poștei, introduceți în câmpul de mai jos adresa sau adresele de e-mail, la care vor fi redirecționate toate e-mailurile trimise la adresa domeniului dvs. (de ex. birou@domeniulmeu.ro, popescu@domeniulmeu.ro).
  Serverul MX – după selectarea acestui tip de redirecționare a poștei, introduceți adresa serverului MX în câmpul de mai jos.
 8. După ce faceți clic pe butonul: Trimite, setările de domeniu vor fi salvate. Așteptați câteva minute pentru actualizarea setărilor. După actualizarea setărilor, domeniul va fi alocat serverului.
  Dacă, după ce faceți clic pe butonul: Trimite, este afișat mesajul de eroare: „A apărut o eroare la alocarea domeniului la server. Nu există o delegare la serverele DNS ale furnizorului”, acest lucru înseamnă că încercați să modificați setările domeniului extern, care a fost adăugat la Panoul Clientului ionos.ro, dar nu a fost încă delegat pe serverele DNS ionos.ro.
  Dacă ați făcut deja delegări la serverele DNS beta.ionos.ro corespunzătoare, atunci trebuie să așteptați ca serverele DNS să se actualizeze (până la 30 de ore). După această perioadă, efectuați din nou operațiile de alocare a domeniului la gazdă.
  Dacă nu ați făcut încă delegarea domeniului, efectuați această operațiune prin panoul de administrare al operatorului, la care este înregistrat în prezent domeniul.